Вратарят на Дания Каспер Шмайхел реагира остро след загубата от Германия в двубой от Евро 2024. Синът на легендата Петер Шмайхел разкритикува съдийските решения по време на вчерашния 1/8-финален двубой.

Само в рамките на три минути гол на Йоаким Андерсен бе отменен заради много тънка засада, а след това Бундестимът получи дузпа именно заради игра с ръка на Андересен. Шмайхел заяви, че се доверява на технологията за засадата, но не разбира защо се отсъждат такива дузпи и какво може да направи съответният играч в тази ситуация.

„У мен има смесица от разочарование, гняв и ярост. Това представлява футболът в наши дни. Играя професионално вече 23 години и явно още не знам правилата. Засадата си е засада. Нямам представа колко надеждна е технологията, но трябва да ѝ вярваме“, заяви Шмайхел.

„Не съм сигурен обаче какво се очаква да направи един играч, когато тича, а топката удря ръката му от един метър. Какво трябва да направи с ръката си. Определено се създава усещането, че спорните ситуации бяха отсъдени в тяхна полза и това направи разликата. Мисля, че футболът и здравият разум вече не вървят заедно“, каза още капитанът на „червения динамит“.