Синът на гениалния френски футболист Зинедин Зидан – Енцо, върви уверено по стъпките на баща си. 17-годишният плеймейкър се отличава с брилянтна техника, носи номера на Зизу и играе за Реал (Мадрид). Той обаче притежава и лошите страни на баща си.

Цял свят помни как през 2006 година Зинедин Зидан удари една глава в гърдите на Марко Матераци на финала на световното и бе изгонен. Постъпката му явно е била пример за Енцо, който също в изблик на гняв удари съотборник без топка и бе изгонен.

В мач на юношеския отбор на "Реал" (Мадрид) на турнира "Ел Кас” в Доха тийнейджърът се сблъска с играч на съперника, двамата паднаха и 17-годишният Енцо Зидан ритна играча на домакините в тялото, като за малко не улучи с бутоните главата му.

Съдията моментално изгони десетката на "Реал" (Мадрид), а испанците биха трудно 3:2, с което си осигуриха първото място в група "А". В турнира участват юношеските отбори на грандове като "Ливърпул", "Пари Сен Жермен", "Флуминензе", "Интер" и "Бока Хуниорс".

Енцо Зидан е роден на 24 март 1995 г. в Бордо. Започва да тренира в "Ювентус", а сега е в академията на "Реал", където баща му заема административен пост. Младият талант, който е кръстен на уругвайската звезда от 90-те години Енцо Франческоли, бе поканен от Жозе Моуриньо да тренира понякога и с мъжкия отбор.