Швейцарският Сион подаде оплакване срещу УЕФА в Европейската комисия, като по този начин даде нов етап на борбата си срещу решението на футболната централа да изхвърли клуба от участие в груповата фаза на Лига Европа.
 
Сион твърди, че УЕФА е разрушила авторитета си, нарушила е правилата на състезанието и е отказала честен достъп до справедливост за клуба и неговите шест играчи, които бяха обявени за нередовни.
 
Носителят на Купата на Швейцария твърди, че базираната в Брюксел комисия, която следи за спазването на законите на Европейския съюз, може да глоби УЕФА с до 10% от приходите на централата.
 
Сион и УЕФА трябва да се изправят пред Спортния арбитражен съд (САС) на 24 ноември. Адвокатът на клуба Жан-Луи Дюпонт обаче твърди, че САС не е напълно независим при вземането на решенията си.
 
Дюпон придоби известност през 90-те години, когато бе адвокат на Жан-Марк Босман. Двамата спечелиха историческо за футбола дело. То доведе до промяна, известна като правилото “Босман”, което позволява на играчите с изтекъл договор да сменят клуба си без трансферна сума./БЛИЦ