Амкар победи с 1:0 Алания в "българското дерби" в Русия. За домакините титуляри бяха Захари Сираков и Мартин Кушев, а за гостите Иван Иванов и Иван Стоянов.

Единственото попадение в срещата от 17-ия кръг реализира Сергей Волков в 65-ата минута. В 40-ата Мартин Кушев изпусна дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Иван Иванов.

Българите от Амкар останаха на терена до последния съдийски сигнал. В 40-ата минута Мартин Кушев пропусна дузпа за Амкар, след като вратарят усети ъгъла и улови. Нарушението бе извършено от Иван Иванов, който събори в наказателното поле Пилиев от състава на Амкар. За домакините не игра Георги Пеев, който е контузен и е в България.

За Алания Иван Иванов също изкара цял мач, докато Иван Стоянов бе сменен в 74-ата минута от Тарас Царикаев. В игра за отбора на Рашид Рахимов се появи и бившият играч на Левски Жеан Карлош, който бе на терена в последните 15 минути.

С прибравените три точки Амкар събра 15 и заема 14-ата позиция. Алания е на 13-ото място с 18 точки. Лидерът Зенит има 40. /БЛИЦ