Манчестър Сити се наложи с 2:1 като домакин на Арсенал в дербито на 17-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" трябваше да осъществяват обрат, след като на почивката губеха с 0:1. Тио Уолкът изведе гостите в самото начало на мача, но Лерой Сане и Рахийм Стърлинг донесоха успеха на "небесносините" с попадения през втората част.

С този успех тимът на Хосеп Гуардиола се доближи на 7 точки от лидера Челси, заемайки второто място във временното класиране с актив от 36 точки. Сити обаче може да бъде изместен от тази позиция още утре, когато Ливърпул гостува на Евертън. Мърсисайдци имат към момента 34 пункта на третото място. Арсенал пък вече сериозно изостава в битката за титлата, като е 4-и с 34 точки.

Срещата днес на "Етихад" започна по прекрасен начин за гостите, които излязоха напред в резултата още в 5-ата минута. Алексис Санчес изведе добре Тио Уолкот зад защитaта на "гражданите" и английският национал не сбърка, останал сам срещу Браво.

Още в ответната атака домакините можеха да изравнят, но Рахийм Стърлинг с глава пропусна да порази целта.

До края на първата част Сити беше по-активният отбор, докато "артилеристите" разчитаха главно на контраатаки. В крайна сметка до почивката не паднаха повече попадения.

Второто полувреме започна ударно за тима на Хосеп Гуардиола. Давид Силва пусна пас към Лерой Сане, германецът напредна и стреля покрай Петър Чех - 1:1.

Голът подейства стимулиращо за домакините, които се впуснаха във вихрени атаки в търсене на втори гол. В 62-ата минута Сане имаше възможност да се разпише отново, но Чех спаси удара му. Натискът на Манчестър Сити продължи и в 70-ата минута стражът на Арсенал отново трябваше да се намесва решаващо след шут на Де Брoйне и последвал рикошет. Минута по-късно логичното се случи - Стърлинг нахлу в наказателното поле на гостите, показа техника и стреля с левия крак, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Чех. Стражът се опита да избие, но не съумя да достигне коженото кълбо и то влетя във вратата.

В 77-ата минута Кевин де Бройне можеше да реши всичко в мача, но ударът му срещна гредата. До края Арсенал опита да стигне поне до точката, но така и не съумя да реализира и в крайна сметка инкасира втора поредна загуба.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА