С наближаването на летния трансферен прозорец все повече се засилват слуховете за всякакви желания и оферти на топклубовете в Европа. Въпреки че разполагат с достатъчно класни играчи, четвъртият в английската Висша лига Манчестър Сити и лидерът в италианската Серия “А” Милан са включили в трансферните си списъци за покупки вратаря на Вердер (Бремен) Тим Вийзе, съобщава “Sport Bild”.

Договорът на 29-годишния Вийзе с “бременските музиканти” изтича през лятото на 2012 година. Той пази за Германия при загубата от Австралия в контролата снощи с 0:2. Идващото лято е последният шанс на Вердер да вземе пари от вратаря, освен ако не иска да му предложи нов контракт и да го задържи за по-дълго.

Вратар на Манчестър Сито в момента е Джо Харт. 23-годишният английски национал е считан за голям талант, а освен това прави чудесен сезон с “гражданите”. В същото време за Милан пази опитният Кристиан Абиати, който има договор с клуба до 2013 година. Видно е, че и двата клуба разполагат с достатъчно класни вратари, но въпреки това са насочили интереса си към Вийзе. /БЛИЦ