Босовете на Манчестър Сити са се съгласили да продадат звездата на тима Карлос Тевес през лятото, ако той поиска да си тръгне.

Според британския вестник "Телеграф" аржентинският национал може да премине където си поиска, но въпросният клуб ще трябва да плати 50 милиона паунда. “Гражданите” не са съгласни да се разделят с голмайстора си за по-малка сума.

27-годишният аржентинец демонстрира страхотна форма през този сезон, като има в актива си 19 гола и 6 асистенции в 28 изиграни мача във Висшата лига. Той бе подал молба за продажба по-рано през сезона, но в крайна сметка тогава бе разубеден от Роберто Манчини да остане в клуба.

Тевес, който в момента лекува контузия и не е ясно кога ще се завърне в игра, изостава с 2 попадения от българина Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед за голмайсторския приз този сезон във Висшата лига.

От доста време насам нападателят е свързван с трансфер в италианския шампион Интер, макар че преди няколко дни собственикът на “нерадзурите” Масимо Морати отрече тези спекулации. /БЛИЦ