Английският вицешампион Манчестър Сити се опитал да привлече звездата на Барселона Лионел Меси с оферта за изключително изгоден догвовор.

Според „Гардиън” една от клаузите във въпросния контракт била, че аржентинецът ще взима по-голяма заплата от най-големия си конкурент Кристиано Роналдо, получаващ по 17 милиона евро на година в Реал (Мадрид).

Лично съотборникът на Меси в националния тим на Аржентина Пабло Сабалета е разговарял с него, за да му каже, че босовете на „гражданите” са готови да платят на Барселона откупуващата клауза в размер на 250 милиона евро.

"С Лео сме стари приятели от времето, в което аз играех за Еспаньол, а той започваше в Барса. Точно когато подписвах със Сити, стана ясно, че шейх Мансур идва и Лео веднага ме похвали, че съм пристигнал в прекрасен момент. Той ме разпитваше за клуба още тогава, но самият аз не знаех много. След това сме коментирали доста пъти тази тема!", споделя Сабалета.

Само преди няколко дни Меси отсече, че никога не би напуснал Барселона при каквито и да е било оферти и се надява тези спекулации скоро да спрат.