Манчестър Сити постигна втора победа в група „А“ на Шампионската лига, след като разби с 5:1 Брюж като гост в двубой от третия кръг на груповата фаза. Два гола на Рияд Марез, попадения на крайните бранители Жоао Кансело и Кайл Уокър и дебютен гол в турнира за 19-годишния Коул Палмър, донесоха болезнена първа загуба на белгийския шампион, който бе спечелил четири точки в мачовете с Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг.

С този успех „гражданите“ излязоха на първо място в групата поне докато завърши френско-германския сблъсък на „Парк де Пренс“.

„Гражданите“ се настаниха в половината на Брюж от самото начало и в 13-ата Родри порази целта, но попадение беше отменено правилно заради засада. В 30-ата минута Фоудън измисли нещо интересно с изключителен пас от дълбочина, с който изведе неочаквано озовалия се на върха на атаката Жоао Кансело. Португалецът много добри си пое на гърди, след което стреля между краката на Миньоле, давайки аванс на „гражданите“.

В 42-рата минута Марез бе препънат малко след границата на наказателното поле от Стенли Нсоки – дузпа за „гражданите“. Алжирецът нямаше никакъв проблем с изпълнението, пращайки Миньоле в другия ъгъл – 0:2. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сити започна силно и второто полувреме. В 53-тата минута и другият краен бранител в селекцията на Пеп Гуардиола – Кайл Уокър, записа името си сред голмайсторите. Марез намери с много прецизно подаване Де Бройне, като през това време Уокър спринтира в наказателното поле, където получи подаване от белгиеца, след което стреля доста точно в далечния ъгъл.

В 67-ата минута 19-годишният Коул Пламър, който се появи в игра две минути преди това за своя дебют в Шампионската лига, направи резултата 4:0, след като получи от Стърлинг около границата на наказателното поле, прехвърли топката от левия на десния си крак и стреля покрай Миньоле.

Девет минути преди края Брюж все пак зарадва феновете си с почетно попадение, след като Ванекен засече от няколко метра центриране отдясно, което бе отклонено от Вормер. Скоро след това обаче – в 83-тата минута, Марез възстанови преднината от четири гола на Сити и оформи крайния резултат. 

В следващия кръг Манчестър Сити приема същия съперник на "Етихад Стейдиъм".