Манчестър Сити ще играе финал срещу Ливърпул за Купата на Лигата в Англия. "Гражданите" се класираха до мача за трофея след зрелищен обрат над Евертън, който поведе при гостуването на "Етихад" чрез Рос Баркли, но домакините стигнаха до крайното 3:1. Точни за тима на Мануел Пелегрини бяха Фернандиньо, Кевин де Бройне и Серхио Агуеро.

Първият мач беше спечелен от "карамелите" с 2:1 и по този начин Сити продължава с общ резултат 4:3. Ден по-рано Ливърпул пък елиминира Сток Сити след изпълнения на дузпи на "Анфилд". Сблъсъкът за трофея ще бъде на 28 февруари на "Уембли".

Победата на Сити срещу Евертън не дойде никак лесно за отбора на Пелегрини, а и породи много коментари заради спорен гол на Кевин де Бройне, с който домакините поведоха с 2:1. При попадението на белгиеца останаха сериозни съмнения, че топката е напуснала очертанията на терена преди да бъде центрирана от Рахийм Стърлинг в наказателното поле, където Де Бройне я засече в мрежата на "карамелите". Именно той се превърна в жертвата, която Сити даде при победата над Евертън. Успехът беше помрачен от тежката контузия на белгиеца в добавеното време на на двубоя. Де Бройне контузи коляното си и се наложи да бъде изнесен на носилка, като има съмнения за скъсани връзки.

В началото на мача "гражданите" опитаха да наложат домакински натиск, но идеята им не сполучи. В 18-ата минута гостите от Ливърпул поведоха в резултата. Агуеро сгреши и позволи на Фунес Мори да му отнеме топката, "карамелите" организираха контраатака, която беше завършена с точен изстрел на Рос Баркли - 0:1.

Още в 24-ата минута домакините успяха да изравнят. Агуеро стреля по диагонал, получи се рикошет в бранител и топката се озова във Фернандиньо, който от границата на наказателното поле шутира, кълбото се отклони в тялото на Лейтън Бейнс и излъга вратаря Роблес - 1:1.

Най-запомнящото се до почивката беше удар в гредата на Агуеро.

Втората част започна с масиран натиск на Манчестър Сити. За втори път обаче гредата се оказа верен помощник на Роблес, този път след удар на Давид Силва, който засече с глава центрираната топка. В 70-ата минута домакините стигнаха до пълния обрат - 2:1, когато точен беше Де Бройне. Преди Стърлинг да подаде към белгиеца обаче топката изглежда напусна терена, но реферите не
прецениха добре ситуацията и ощетиха гостите.

В 76-ата минута Агуеро подпечата успеха на Сити. Де Бройне центрира отдясно, а аржентинецът вкара за крайното 3:1.

Манчестър Сити - Евертън 3:1
0:1 Рос Баркли (18), 1:1 Фернандиньо (24), 2:1 Кевин де Бройне (70), 3:1 Серхио Агуеро (76)

* "Гражданите" се класират за финала с общ резултат от двата мача 4:3.