Андрес Иниеста е поредната футболна звезда, която се превърна в трансферна цел на Манчестър Сити, пише английската преса. Халфът на Барселона е считан за недосегаем на “Камп Ноу”, но арабските собственици на “гражданите” ще се опитат да го привлекат на “Сити ъф Манчестър”.

24-годишният Иниеста преди два сезона бе спряган за трансфер в Реал (Мадрид), но след това подписа договор, който го обвърза с Барса до 2014 г. От Сити обаче ще опитат да го примамят с оферта за 35 милиона паунда.

Това означава, че “гражданите” ще счупят собствения си трансферен рекорд от 32 милиона паунда, който поставиха през миналото лято при привличането на Робиньо.

Иниеста обаче има клауза в контракта си с каталунците, според която ще може да преговаря с друг клуб, само ако той направи оферта в размер на минимум 150 милиона евро. Първоначално тя бе 60 милиона, но бе вдигната след интереса от “Сантяго Бернабеу”.

Оферта на Манчестър Сити от 100 милиона паунда бе отхвърлена от Кака през януари, но Джон Тери, Давид Силва, Джанлуиджи Буфон, Фабио Канаваро, Тиери Анри, Яя Туре и Франк Рибери си остават остовни трансферни цели на клуба. Според информациите “гражаните” са направили предложение за оценения на 14 милиона паунда халф на ПСЖ Стефан Сесеньон./БЛИЦ