Ръководството на Манчестър Сити обяви, че срещу нападателя Карлос Тевес е започнато дисциплинарно разследване във връзка поведението му в мача от Шампионската лига при гостуването на Байерн (0:3).

Първоначално аржентинецът бе наказан да не тренира с отбора, след като отказа да влезе в игра по време на мача с баварците. Голаджията обаче ще се появи на тренировка с останалите си съотборници, след като забраната бе отменена.

"Клубът води разследване на събитията от 27 септември т.г., случили се на мача срещу Байерн на "Алианц Арена" в Мюнхен. На етап сме, при който се стига до извода, че е налице случай в който Карлос Тевес трябва да отговаря на предполагаеми нарушения на контракта му с отбора. Съответно, клубът го е информирал, че той ще бъде изправен пред дисциплинарно производство, и решения ще бъдат взети на съдебното заседание, което ще бъде свиканано скоро. Карлос ще бъдат задължен да се яви при мениджъра на отбора Роберто Манчини за тренировка в четвъртък", се казва в официално изявление на Манчестър Сити.

Ако от клуба докажат, че Тевес наистина е отказал да играе, той може да бъде уволнен, след което да бъде предявен срещу него за обезщетение. /БЛИЦ