Нападателят Серхио Агуеро е на път да разпали грандиозен скандал между Манчестър Сити и аржентинската футболна федерация. Причината е в желанието на острието да рита за родината си.

Той се контузи в първия мач на Сити за сезона и лекарите на клуба обявиха, че най-вероятно ще се завърне на терена едва в края на септември. Зетят на Марадона обаче получи повиквателна за националния отбор и се присъедини към лагера на аржентинците. Впоследствие нападателят изяви желание да вземе участие поне в една от предстоящите квалификации на Аржентина.

“Тук съм до мача с Перу. Коляното все още ме боли и това ме тревожи, но може би до два или три дни нещата ще се променят. Ще видим какво ще кажат лекарите, но аз искам да играя“, коментира Агуеро в родината си.

Това вбеси мениджъра на Сити Роберто Манчини.

„Серхио не може да играе, защото има нужда от двуседмична почивка. В това време дори не бива да тренира. След две седмици може би ще започне. Той трябваше да отиде до Аржентина, защото такива са правилата и ние ги спазваме. Но това са глупави правила. Още по-глупаво е, ако там го карат да се натоварва”, изригна Манчини.