Талантливият футболист на Динамо Киев Артур Уваров е отстранен от клуба, след като е скрил, че е син на Максим Уваров. Татко му е проруски сепаратиски лидер в Луганск, който е обявен за враг на Украйна.

При пристигането си в отбора Артур дълго време не е давал подробности за роднинската си връзка, запазвайки в тайна името на баща си.  

След разкритието на кого е наследник момчето, Динамо взе решение за отстраняването му.

Максим Уваров в момента е заместник-председател на Комитета за държавна сигурност към Националния съвет на „Луганска народна република“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Ние не сме фенове на сталинистките методи, при които синът отговаря за действията на баща си, но след като проверихме информацията, ръководството зададе конкретен въпрос на играча. Уваров не ни даде отговор, което предизвика възмущение у нас и ще прекратим договора му“, се казва в изявление на Динамо.

Уваров бе част от отбора на Динамо Киев до 19 години и игра този сезон в младежката Шампионска лига. Преди това е бил част от Шахтьор до 2020 година.

Много хора в социалните мрежи скочиха на решението. "Това е ужасно. Защо си го изкараха на момчето? Какво е виновно то?", коментират потребители.