Грандиозен скандал е на път да се разрази в Гърция заради уговорени мачове. Шампионът Олимпиакос е под угрозата да бъде изхвърлен от елита. Президентът Вангелис Маринакис и гръцкият национал Авраам Пападопулус са двамата основни заподозрени в манипулиране на двубои. Освен Олимпиакос заподозрени са още четири тима от елита - Олимпиакос Волос, Кавала, Керкира и Астерас (Триполис).

Прокурорът по делото Андреас Факос е категоричен, че ако клубовете бъдат признати за виновни, първата санкция е пращане в по-долна дивизия.

В гръцката преса в последните няколко дни се появи информация, че босът на Олимпиакос и Пападопулус ще напуснат страната и ще се укрият. “Аз съм решен да защитя името и достойнството си. Инвестирал съм 80 милиона евро. Смятате ли, че ще избягам от Гърция? Това се прави с цел, за да се навреди на работата ми”, заяви Маринакис.

”Авраам е футболист със заплата от 1 милион евро на година. Кой ще посмее да заложи заплатата си, за да уговаря мачове”, допълни още босът на гръцкия гранд. Скандалът с уредени мачове избухна във вторник, когато от УЕФА обявиха списък с 41 мача от сезон 2009/2010 до днес, които са съмнителни./БЛИЦ