Скандал между Роберто Манчини и Крейг Белъми е имало по време на първата тренировка, която италианецът е провел в качеството си на мениджър на Манчестър Сити, пише “Сън”.

Манчини, който е известен с безкомпромисното си поведение, е удвоил времето и натоварването на тренировката. Това пък е предизвикало недоволство в отбора.

Бившият треньор на Интер е въвел и ново правило в Сити, като е настоял играчите да бъдат събрани в хотел преди домакинските мачове.

Първото занимание на тима под ръководството на Манчо е продължило 2,5 часа. Белъми, който лекува контузия на коляното, самоволно престанал да тренира в средата на тренировката. Това пък предизвикало грандиозен скандал между специалиста и футболиста.

Твърди се, че Манчини не обръщал внимание на здравословните проблеми на уелсеца, докато предишният мениджър Марк Хюз го бе поставил на специален режим на подготовка.

Белъми бе сред първите играчи на “гражданите”, които се възпротивиха срещу уволнението на Спарки и начина по който клубът освободи Хюз. Уелсецът дори изяви желание да премине в Тотнъм./БЛИЦ