Ювентус може да плаща компенсации заради контролата със сборен отбор на играчите от корейското първенство в петък. Причината е, че участие в мача не взе звездата на италианците Кристиано Роналдо, който изгледа мача от пейката.

Според организаторите The Fasta в договора за контролата и фигурирала клауза, според която португалецът трябва да играе поне 45 минути. За срещата бяха продадени 65 000 билети и феновете били разочаровани от отсъствието на Роналдо. Организаторите дори са предложили да възстановят частично сумата за билети на зрители.

От началото Ювентус искал да остане в страната само 12 часа, като отказали дори да спят там. За половиндневния си престой клубът прибрал около 300 000 евро. Отборът пристигнал в Сеул 7 часа преди началото на мача, а големи задръствания в града станали причина двубоят да започне с 50 минути закъснение.

"Не знаехме, че Роналдо няма да играе. Отправихме многократни заяви и оплаквания към Ювентус, но бяхме игнорирани", коментират организаторите на срещата. Очаква се представители на италианците да пътуват до Корея, за да се извинят за ситуацията.