Скандал разтърси английския национален отбор по време на вчерашната тренировка на базата „Сейнт Джорджис Парк“. Рахийм Стърлинг, който преди месец беше един от оплакалите се от расизъм на мача срещу България, е опитал за хване за гушата Джо Гомес, пише „Дейли Мейл“.

Нападателят на Манчесър Сити и играчът на Ливърпул са продължили свадата си, която започна по време на дербито между двата отбора в неделя. Както е известно, „червените“ спечелиха с 3:1.

Останалите английски национали бързо са реагирали и са разтървали двамата си съотборници. Проведена е спешна среща на селекционера Гарет Саутгейт и част от управата на Английската футболна асоциация.

От централата са искали Стърлинг да бъде отстранен от тима за предстоящите европейски квалификации с Черна гора (14 ноември) и Косово (17 ноември). Саутгейт обаче е надделял с решението да не позволи на 24-годишния нападател да играе срещу Черна гора, но ще го използва в срещата с Косово. И двете срещи от европейските квалификации, а България е в същата Група "А".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Впоследствие Рахийм Стърлинг се е извинил на Гомес и на останалата част от националния отбор. Играчът на Ливърпул е приел извинението. Тази нощ футболистът на Манчестър Сити публикува на профила си в „Инстаграм“ своята гледна точка за историята.

„Част сме от спорт, където емоциите са много големи. Аз съм достатъчно разумен, за да призная, че при мен емоциите взеха връх. Двамата с Джо поговорихме и се разбрахме спокойно“, написа Рахийм Стърлинг.

Другите представители на Ливърпул са останали изненадани от избухването на нападателя на „гражданите“, тъй като Стърлинг и Гомес са се били помирили още след мача на „Анфилд“. Предполага се, че поводът за новото избухване на играча на Манчестър Сити е осмиването му в социалните мрежи след скандала на дербито в неделя.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020

СНИМКИ ОТ СКАНДАЛА НА МАЧА В НЕДЕЛЯ