Страшен скандал е на път да избухне в румънския футбол. Според медиите отвъд Дунав в него е замесен и българският национал Живко Миланов, който играе във Васлуй. Два дни преди дербито от 18-ия кръг между Рапид (Букурещ) и Васлуй, което ще се състои на 20 декември (вторник), босът на тима, в който играе Живко - Адриан Порумбою, обвини служители на Рапид, че са се опитали да подкупят четирима негови футболисти. Порумбою не назова имената на въпросните играчи, но според медиите един от тях със сигурност е Миланов.

Българинът и колегите му били убеждавани да играят симулативно, а в замяна им обещали съдействие за трансфери в Русия, където ще получават значително по-високи заплати, отколкото във Васлуй. Конкретно на Миланов предложили и друг вариант - да премине през лятото в Рапид.

Обвиненията на Порумбою са насочени директно към Константин Зот, който преди да премине в Рапид, работеше във Васлуй. Порумбою заяви, че има доказателства за това, че бившият му служител е направил опит да накара четиримата футболисти да саботират мача.

"Всичко е станало след гостуването ни в Цюрих за Лига Европа. Знае се, че договорите на някои от играчите ни изтичат след 6 месеца и са им обещали да им уредят отбори в Русия, където да взимат много пари. Това категорично е опит за корупция! Ще подадем официална жалба във всички възможни институции. Разполагам с доказателства за думите си", отсече Порумбою.

Той каза, че треньорът на Рапид Разван Луческу също знае за действията на Константин Зот, а единственият невинен сред ръководството на отбора от Букурещ е президентът Георге Копош./БЛИЦ