Прокуратурата в Берлин е повдигнала обвинение срещу треньор по футбол в града за това, че е завел поне веднъж свой малолетен възпитаник в публичен дом, съобщава в. „Билд“, цитиран от "Монитор". За това са се оплакали родителите на момчето, което тренирало във формацията на играчите до 15 години на един от отборите в регионалната лига. По време на случката младежът е бил на 14 години.

Съгласно обвинението, треньорът е подтиквал малолетното момче към сексуални занимания с една от проститутките в бордея, като самият той е наблюдавал случващото се. Свидетели на скандалната случка твърдят в показанията си, че педагогът дори заплашвал детето с насилие, ако не спазва стриктно указанията му.

След като всичко приключило, момчето разказало преживяното на родителите си. Те пък веднага подали оплакване в полицията и информирали ръководството на клуба.

Докато прокуратурата се занимавала със случая, треньорът бил уволнен. В писмо до родителите, от ръководството на клуба не конкретизирали аргументите а само споменали за „непоносима комуникация“ между треньора и играчите. Освен това те били призовани за дискретност.