В скандал се превърна представянето на новите екипи на футболния национален отбор на Полша, с които трябва да играе на Европейското първенство догодина. Поляците са съорганизатори на турнира заедно с Украйна. Във Вроцлав обаче играчите излязоха с екипировка, на която не присъства символа на страната и държавен герб - Белия орел.

На мястото му са поставени емблемата на футболната федерация на страната, както и символ на самото Европейско първенство.

Самите играчи представиха два екипа, а с единия от тях ще се играе предстоящата контрола срещу Италия.

Дизайнерът на екипите - французинът Флоран Дюмон, не смята това за кой знае какъв проблем. Гербът така или иначе е вплетен в емблемата на федерация, така че под някаква форма присъства на фланелките.

Някои вестници обаче са доста крайни. "Като го няма държавният символ, все едно и страната я няма на първенството. Всеки играч у нас от малък мечтае да играе с орела на гърдите. Сега този орел просто отсъства", пише вестник "Спорт".

От името на играчите вратарят Войчех Шчежни заявява, че екипите са удобни, улекотени и от дишащи материи и всички били доволни от качеството им. Екипировката е произведена от световната марка Найк.