Компанията „Ростов Арена“ забрани на служителите на местния футболен клуб достъп до стадиона. Така остава голяма неяснота за следващия домакински мач на тима, в който играе българският национал Ивелин Попов. След паузата за квалификациите за Евро 2020 Ростов трябва да приеме Ахмат (Грозни).

На вторник (3 септември) фирмата „Спорт-Ин“, управляваща активите на „Ростов Арена“, излезе на сайта си с информация, че футболният клуб е погасил задължения в размер на 12 милиона евро. Дълговете са били натрупани за домакинските срещи на отбора през миналия сезон. С тяхното изплащане от фирмата признава, че Ростов може отново да играе на стадиона.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„В момента, в който получихме предложение за прекратяване на договора за наем на „Ростов Арена“, клубът нямаше никакви задължения към фирмата „Спорт-Ин“. Информацията, публикувана на техния сайт не отговаря на действителността. Освен това забраниха достъпа до стадиона на всички наши служители и сътрудници“, обяви директорът по връзки с обществеността на Ростов Денис Щанко.

Той допълни, че за момента клубът няма никаква представа къде ще проведе домакинския си мач срещу Ахмат на 15 септември. Предвиденият за 8 септември приятелски мач с националния отбор на Сирия ще се играе на старото клубно съоръжение „Олимп-2“.