Скандална история се разигра след тежкa контузия, получена на футболен мач. По време на срещата от руската втора дивизия между Луч (Владивосток) и Факел (Воронеж), завършила с победа с 3:0 за владивостокския тим.

В добавеното време на срещата 21-годишният халф на Луч Дмитрий Калугин получи жестока контузия. Той се оказа със счупена челюст, след като отнесе удар в лицето с коляно при сблъсък с вратаря на гостите Данила Ермаков. Калугин обаче не успява да получи бърза лекарска помощ заради липса на доктори. Той е бил откарат в три различни болници във Владивосток, за да бъде открит необходимия специалист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Новината придоби популярност, след като Калугин публикува снимка от страховитата си контузия от болнично фоайе.

„Състоянието му се определя като удовлетворително. В близките дни на Дмитрий ще бъде направена лицево-челюстна операция и ще му бъде поставена пластина на мястото на фрактурата“, обясни пресаташето на Луч Олег Котов.

„Отидохме в болницата, която предлага лечение на челюстно-лицеви травми. Там се оказа, че ни трябва първо преглед при неврохирург. А в тази болница няма такъв специалист. Затова ходихме по други клиники, за да направим консултациите. След това се върнахме обратно в първата болница. Защо има такъв проблем? Питайте министъра на здравеопазването“, призна лекарят на отбора Денис Шахаев.