Бившият селекционер на националния отбор на България Лотар Матеус влезе в остра размяна на реплики чрез медиите с почетния президент на Байерн Ули Хьонес.

През миналата седмица 71-годишният бивш шеф на баварците обвини Матеус, че често прескача границата при телевизионните си анализи за играта и ситуацията в бившия си клуб.

„Лотар е добър телевизионен анализатор и много важна фигура в историята на Байерн. Понякога обаче забравя, че е играл за този клуб. Често пъти аз не разбирам някои от намеците, които прави към управата“, заяви Хьонес пред „Абендцайтунг“ през миналата седмица.

„Да, остър съм в изказванията си, но от позицията си на експерт на „Скай“ имам правото да споделям моите впечатления. Никога обаче не удрям под пояса, не съм обидил нито един играч. Не разбирам за кои точно мои критики са насочени думите на Ули Хьонес. Освен това защо прави това пред медиите, а не ми се обади по телефона, както го е правил в други случаи“, отговаря 61-годишният Матеус в ефира на телевизията.

„Билд“ припомня, че враждата между Ули Хьонес и Лотар Матеус не е нова. Още през 2002 г. Хьонес заявява, че няма да назначи носителя на „Златната топка“ за 1990 г. дори за косач на тревата на стадиона и не вярва, че Матеус някога да получи ръководен пост при баварците. Тогава Лотар отговаря: „Веднага мога да успокоя Ули. Нямам никакви амбиции за работа в Байерн“.