Популярният германски футболен клуб Вердер (Бремен) започна разследване във връзка с треньора си Маркус Анфанг. Предполага се, че германският специалист използва фалшив зелен сертификат за завършен курс на ваксинация. Управата на клуба, който през този сезон играе във Втора бундеслига, е била информирана за случая в четвъртък вечерта.

„В личен разговор с ръководството на Вердер Маркус Анфанг е отрекъл обвиненията и категорично е заявил, че е напълно ваксиниран срещу COVID-19 и не използва фалшив сертификат“, се казва в официалното съобщение на Вердер.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

“Като всеки друг гражданин, преминал през две дози на ваксиниране, аз съм го направил в център с официална оторизация за извършване на тази дейност. В резултат на това получих необходимия документ. След това си направих и дигитално копие в една аптека, предполагайки че всичко е направено според правилата. Надявам се този проблем съвсем скоро да бъде разрешен“, твърди самият Анфанг.

Вердер в момента заема 10-о място в класирането на Втора бундеслига и след 13 изиграни мача има 19 точки. В 9 от срещите участие е взел българският младежки национал Илия Груев-младши. В шест от тях 21-годишният халф е бил титуляр, а в останалите три е използван като резерва.