Нов скандал с уреждане на мачове избухна, този път в Израел. Местната футболна федерация и полицията започнаха разследване по подозрение в манипулиране на резултати с цел печалба от незаконни залагания. Първите данни, до които се добраха медиите в страната, са за мачове във втора дивизия, но имало и такива срещи от елита, като дори някои отбори са жертвали местата си в европейските турнири само и единствено да спечелят бързи, незаконни пари.

Назарет Илит - Нес Циона (3:1) е първият мач, който официално се разследва от местните органи. Двубоят е 34 кръг на втора дивизия. И двата отбора играха в плейофа за оставане в групата, но към момента на изиграването на срещата домакините вече си осигурили оставането. Полицията е извикала трима души от ръководството на Назарет Илит, както и един от играчите, като те са разпитани и след това освободени.

Янив Дери в тази среща вкара и трите гола за Назарет Илит, докато за домакините от Нес Циона се разписа Яхиел Цегай.

"Чух информацията, че човек е посетил хотела на отбора на Нес Циона преди мача и е обяснил какво да се прави. Така те се опитаха да изхвърлят нашия отбор от професионалния футбол”, коментира президента на Ирони (Бат Ям) Йозеф Алкоби пред разследващите органи.

Назарет Илит обаче продължава да се забърква в скандали. Изтече информация, че веднага след края на първенството е арестуван футболистът им Самах Сирхан. Той е обвинен, че е взел пари от Апоел Бней Лод, които е раздал на свои съотборници. Срещата между тези два отбора завърши с победа на Апоел Бней Лод с 6:0, а тимът се бореше за влизане в елита.