Скандал е на път да се разрази около българския защитник Валентин Илиев. Преди няколко дни от Стяуа заявиха, че българинът няма да е готов за игра преди месец април, тъй като се възстановява от операция, която претърпя през октомври миналата година. Румънското издание “Проспорт” пише, че българинът заявил, че е напълно готов за игра и е изненадан от информацията, че е контузен.

“Изглежда Илиев е привлечен в Стяуа от собственика Джиджи Бекали без одобрението на треньора Мариус Лакатуш и спортния директор Михай Стойка. Това само може да създаде проблеми за Илиев на “Генча”. Футболистът почти винаги тренира отделно, остана извън групата за първия мач с Университатя Крайова, като дори не бе на резервната скамейка. Пред близък Илиев е разкрил, че не разбира защо никой от треньорите или спортния директор не говори с него. Нещо повече, той бил изненадан от информацията, че е контузен и няма да играе до април. Според българина тези публикации излизат от Лакатуш и спортния шеф Стойка”, пише “Проспорт”.

Единственият човек, с който контактувал Вальо Илиев до момента, е д-р Раду Палигора. Стойка и Лакатуш не давали никакво обяснение на българския футболист. Според изданието двамата имали за цел да държат защитникът извън състава до април, когато защитата на Стяуа вече ще бъде сработена и след това трудно нов човек би могъл да измести някои от титулярите. “Проспорт” дори допълва, че според източници от България Илиев ще бъде готов още за мача на 12 март срещу Виктория (Бранещ)./БЛИЦ