Грандиозен скандал се разрази във ФИФА дни преди изборите за нов президент. Световната централа обвини един от вицепрезидентите – Джак Уорнър, в корупция. Заедно с него дисциплинарно производство беше започнато и срещу кандидата за президентския пост на ФИФА Мохамед Бин Хамам. Изборите са на 1 юни. Двамата са обвинени, че са предлагали подкуп на членове на футболната федерация на Карибите, а в замяна да получат подкрепа на изборите. Докладът на световната централа се позовава на заседание на Карибския футболен съюз на 10-и и 11 юни, който е проведен от Джак Уорнър, присъствал е и Бин Хамам.

Етичната комисия към ФИФА ще се произнесе по случая на 29 май. Ако се окаже, че Уорнър и Бин Хамам са действали незаконно, шефът на КОНКАКАФ ще бъде отстранен от поста си – вицепрезидент. Той е човекът, който има най-голямо влияние и именно на него се разчита да донесе около 40% от гласовете за Бин Хамам на предстоящите избори на 1 юни. Медиите припомнят, че именно Уорнър е донесъл победите на Блатер в предишните му две атаки на президентския пост на ФИФА – през 1998-а и 2002 година. В знак на благодарност Блатер е помагал и спасявал Уорнър в редица скандали, освен това му дава и вицепрезидентски пост. Сега обаче Уорнър действа заедно с Бин Хамам. Целият скандал идва дни преди изборите и предизвика паника сред членовете на ФИФА.

“Ще чуете, че ходим и раздаваме “Мерцедес”-и наляво и надясно. Ето ти един на теб, и на теб, и на теб. Или ще чуете, че раздаваме барели с петрол на борда на кораби”, заяви обвиненият в корупция Джак Уорнър./БЛИЦ