ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вратарят Каспер Шмайхел, син на легендарния датски страж Петер Шмайхел, е в центъра на скандал в новия му отбор, съобщава RMC. През лятото 35-годишният Каспер премина в Ница от Лестър, с който стана шампион на Висшата лига през 2016 г.

В клуба от Ривиерата Шмайхел бързо си навлича негативно отношение от страна на треньора Люсиен Фавър. Мениджърите на вратаря се свързват със собственика на клуба – британският милиардер и собственик на химическия гигант „Инеос“ Джим Ратклиф, който е кандидат-купувач на Манчестър Юнайтед. От страна на боса следва нареждане Каспер Шмайхел да е титуляр в първия мач на сезона.

64-годишният швейцарски специалист пренебрегва нареждането и в мача срещу Тулуза (1:1) на вратата е полякът Марчин Булка, който е привлечен под наем от ПСЖ.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Освен това Фавър не бил доволен от факта, че Каспер Шмайхел пристигнал в Ница с превишаващ нормите процент на подкожна мазнина. Датчанинът си навлякъл гнева на новите си съотборници, тъй като не спазвал редица вътрешни правила, включително закъснявал за организираните срещи на тима и не присъствал на други отборни мероприятия.

Шмайхел е титуляр в следващите пет мача, след този с Тулуза, а в тях Ница печели две победи и прави едно равенство. Той отново беше изместен от Булка за последния двубой преди паузата на националните отбори, в който отборът на Люсиен Фавър отстъпи с 0:1 като домакин на Анже.

През лятото Ница направи солидна селекция. Като свободни агенти бяха привлечени Рос Баркли и Аарън Рамзи, докато Никола Пепе, Мадс Бек Сьоренсен и Джо Браян бяха взети под наем съответно от Арсенал, Брентфорд и Фулъм.

С една осем точки от осем мача Ница заема осмо място във временното класиране. В Лигата на конференциите израелският Макаби (Тел Авив) беше отстранен трудно след продължения, а в груповата фаза бяха регистрирани равенства срещу Кьолн и Партизан (двата мача завършиха при резултат 1:1). Заради това Люсиен Фавър е пред уволнение, а Маурисио Почетино е определян като фаворит за неговото място.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК