Германската телевизия WDR направи скандални разкрития в предаването си sport inside за начина, по който се назначават стюардите на Борусия (Дортмунд). Обвиненията са са в липса на обучение, мизерно заплащане и лоша проверка.

Репортер под прикритие на телевизията е получил работата веднага без никакво обучение. Той е започнал да работи само няколко часа след назначението си и е бил стюард на „Сигнал Идуна Парк” по време дербито с Байерн (0:3) преди няколко седмици.

По правилник Германският футболен съюз (ГФЛ) и Германската футболна лига (ГФЛ) изискват от клубовете в Бундеслигата да назначават стюардите след полицейска проверка и най-малко 10 часа обучение преди започване на работа. Точно това обаче не се изпълнява от Борусия (Дортмунд) и репортерът под прикритие е проверявал фенове в търсене на потенциални хулигани, без да е получил никакво предварително обучение.

„Ако всичко е така, както го описвате, ще го проверим и поправим. Това е недопустимо. Благодарим ви за съдействието”, обяви организационния директор на клуба Кристиан Хокеньос.