Скандалът със свалените гащи и „развятото” мъжко достойнство от нападателя на втородивизионния германски тим Падерборн Ник Прошвиц остана без сериозни последствия за треньора и генералния мениджър на отбор. Случката се разиграла в турския курорт Белек, където се подготвя и българският шампион Лудогорец.

Една от легендите на немския футбол Щефан Ефенберг запазва поста си на старши треньор, въпреки че местните медии очакваха негово уволнение. 47-годишният специалист се срещна с клубния бос Вилфрид Финке, който бе привикал за обяснение и генералния мениджър Михаел Борн. След петчасови разговори Финке взе решение да защити Ефенберг и Борн, хвърляйки вината изцяло върху футболиста Ник Прошвиц и неговите съотборници, които също се държали непристойно в хотела.

„Радвам се, че упреците срещу Щефан Ефенберг и Михаел Борн бяха разрешени и се видя, че не са правилни. Факт е, че те не са били там, не са знаели нищо за това и не са могли да се намесят. Ако някои информации се бяха потвърдили, щях да бъда принуден да помисля за постовете на Щефан Ефенберг и Михаел Борн. След разговорите с тях такова решение вече не стоеше на дневен ред ”, заяви президентът на Падерборн Вилфрид Финке.

„За мен е все тая колко ниско са били свалени панталоните. За такива издънки няма място. Не одобрявам такова нещо и затова решихме Ник Прошвиц повече да не носи екипа на отбора. Проверяваме случая дали няма да се наложи клубът да плаща някакво обезщетение за случилото си. Повече не мога да кажа за това, защото не съм юрист”, коментира босът за провинилия се Прошвиц и решението да бъде изгонен от тима.

„Ефенберг трябва да покаже, че е добър треньор. Ако той е успее да го направи, е въпрос на време да започнем да си мислим за треньорския пост. Февруари е много важен месец, в който резултатите трябва да са налице”, предупреди все пак Финке. Това означава, че Ефенберг трябва много да внимава и да се възползва от полученото доверие.