Огромен скандал тресе италианския гранд Интер. Съблекалнята е разделена на три, а управата също е разцепена. Сензацията беше разкрита от в. „Република“, позовавайки се на източник от клуба, който разкри и причината за отстраняването на Мауро Икарди.

Аржентинецът не е играл и дори тренирал с „нерадзурите“ от 13 февруари, когато беше лишен от капитанската лента. Официалното оправдание е контузия на коляното, на според лекарите нападателят е напълно възстановен.

„Никой от играчите не е искал настоявал пред Спалети за отнемането на лентата на Икарди. Мауро скочи на треньора, който критикуваше играчите, въпреки че в същия ден беше постигната победа. Той поиска от Спалети да се успокои, тъй като денят не е подходящ за истерични изблици. Последва яростна размяна на реплики между двамата“, разкрива източникът на изданието.

„Когато взеха лентата на Икарди, това беше сериозен удар по него. Той изпрати няколко съобщения до клубното ръководство. В тях защитаваше професионализма си и доказваше, че за времето си в клуба в 97,5% от случаите и пристигал навреме за тренировките. Той обаче не срещна особена подкрепа. Спалети няма да бъде сменен. Управата не иска да се меси и да прави промени, докато отборът има шансове в битката за място в Шампионската лига“, допълва човекът на „Република“.

„Съблекалнята е разцепена на три: италианци, южноамериканци и славяни. Мауро Икарди се разбира с всички в тима, с изключение на Иван Перишич, Марцело Брозович и новия капитан Самир Ханданович. Същото не може да се твърди за Спалети. Балканизацията на Интер върви с пълна сила“, твърди „къртицата“.

„Република“ твърди, че директорът Пиеро Аусилио подкрепя славянския клан в отбора и би предпочел да направи сделка с Ювентус за размяна на Икарди за Пауло Дибала. Президентът Стивън Жанг обаче е на страната на аржентинеца и се опитва да върне нападателя в игра, дори и без капитанската лента. Джузепе Марота, който наскоро беше назначен за изпълнителен директор, се намира в ролята на умиротворител и се опитва да укроти враждуващите страни.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019