Българският национал Николай Михайлов и съотборниците му от Твенте са били принудени насила да излязат в мразовития студ на стадион "Лужники" в Москва и да играят срещата с Рубин (Казан) от 1/16-финалите на Лига Европа, която спечелиха с 2:0. Президентът на холандския шампион Ян ван Халст разкри, че УЕФА е заплашила тима да го извади от евротурнирите за 3 години.
8_3.jpg
"Много съм ядосан. Не искахме да играем мача, но УЕФА ни заплаши с тригодишно изваждане от евротурнирите, ако не излезем на терена. Те не уважават футболистите", заяви Ван Халст пред руския сайт sovsport.ru.

"Не трябва да се провеждат двубои в такова време. Няма значение дали е мач от Шампионската лига или Лига Европа. Дали печелиш с 10:0 или падаш с толкова. Всичко това няма значение, когато животът на футболистите е в опасност. Те също са хора", продължи босът.

Ван Халст добави, че от УЕФА са заявили, че ако температурата е била -15 градуса, мачът нямало да се състои. Холандецът каза, че вчера в Москва малко преди началото на двубоя дори е било още по-студено.

"Днес ще изпратим оплакване до ФИФА и ще искаме обяснение. Знаете правилото за температурата преди мач. Нашият термометър отчете -17.6 градуса (на снимката вдясно - sovsport.ru), докато този на стадиона -14.2 градуса", каза още босът на Твенте. /БЛИЦ

9_2.jpg

4_4.jpg