Напрежението в Милан достигна връхната си точка. Върхът на всичко беше инцидента между старши треньора Масимилано Алегри и легендата Филипо Индзаги, който сега е начело на една от юношеските формации на клуба. Двамата стигнаха почти до бой. Както е известно, "росонерите" започнаха първенството с две загуби, а в Шампионската лига стартираха с 0:0 у дома срещу Андерлехт. Постът на Алегри се клати, вече има спекулации и относно неговите заместници. Спряга се асистентът му Мауро Тасоти, а Индзаги е спряган да влезе в новия екип.

По време на тренировка на юношеския тим Алегри се появил в базата на тима "Висмара", като поискал да поздрави всички млади футболисти и треньорите им. Последвала размяна на реплики с Индзаги, който се държал твърде хладно и бил обвинен от Алегри, че иска да заеме мястото му. Двамата се хванали за гушите пред очите на юношите и единствено намесата на шефа на школата Филипо Гали предотвратила сбиването.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че е говорил с двамата и случката вече е забравена, но медиите в Италия припомнят, че откакто Силвио Берлускони е собственик на клуба (1986 г.), не е имало подобен скандал между треньора на първия тим и някой от наставниците на юношите.

Индзаги и Алегри са в конфликт отпреди година, когато треньорът не включи 38-годишния по това време нападател в състава за мачовете от Шампионската лига. Това сложи край на надеждите на Пипо да задмине лидера по попадения в Европа Раул, който има с 2 гола повече - 72. Алегри вчера отрече да е имало инцидент, но пък Индзаги издаде, че всичко продължило около минута и за щастие не било видяно от юношите.