Скандал е съпътствал титлата на ПСЖ отпреди няколко дни. Парижани триумфираха рекордно рано през сезона, като подобриха и още няколко постижения. На полувремето на шампионския мач с Троа, завършил с категоричното 9:0 за ПСЖ, се разразил лют скандал в съблекалнята.

Грегъри ван дер Вил и голямата звезда Златан Ибрахимович се скарали, а холандецът дори напсувал шведа. На почивката, въпреки солидния аванс от три гола, Ибра не бил доволен, че не се е разписал до момента и обвинил за това лошите пасове към него на Ван дер Вил.

„Давай ми по-добри пасове“, захапал Златан своя съотборник. На което получил отговор: „Правя каквото мога, ако успея, ще ти давам.“ Този отговор обаче не задоволил шведа с балкански корени, който добавил: „Слушай, прави каквото ти казвам и всичко ще бъде наред.“

Тогава холандецът не издържал и завършил разговора с "Fuck off", след което веднага помолил треньора си Лоран Блан да го смени. В крайна сметка Златан излязъл победител от словесния спор, тъй като веднага след почивката започна да бележи гол след гол. Шведът наниза четири попадения през втората част за крайното 9:0.