Феновете на Зенит (Санкт Петербург) нахлуха на терена по време на домакинството на Динамо (Москва), прекъснаха мача и биха играчи на гостите. Двубоят бе ключов за развръзката в борбата за титлата, като в 85-ата минута домакините губеха с 2:4. Това докара до лудост ядосаните фенове на „небесносините“, които нахлуха на терена и прекратиха мача. Привържениците стояха около минута до тъчлинията, след което се втурнаха към футболистите на Андре Виаш-Боаш и тези на съперника. Португалският мениджър бързо прибра своите в съблекалнята. Най-вероятно на Зенит ще бъде наложена служебна загуба. Футболистите на Динамо (Москва) пък отнесоха няколко здрави удара от запалянковците на домакините.

Загубата намалява значително шансовете на Зенит да бъде шампион. Тимът от Санкт Петербург е лидер в класирането с 60 точки, но има точка повече от Локомотив (Москва) и 2 повече от ЦСКА (Москва). Тези два тима обаче са с мач по-малко и имат сравнително лесни съперници днес. При евентуални победи те ще излязат пред Зенит и ще решат титлата в последния кръг, когато излизат един срещу друг.

Зенит поведе с 1:0 на стадион „Петровски“ с гол на Дани. В 30-ата минута обаче Артур Юсупов изравни. В 57-ата минута Леандро Фернандес направи 1:2, а 8 по-късно Кристиан Нобоа направи резултата 1:3. Кевин Курани довърши Зенит в 71-ата минута с четвърти гол. Малко преди феновете да нахлуят на терена Кержаков намали резултата.