Звездата на Зенит Данко Лазович усети твърдостта на руския полицай. Униформен удари с електрошокова палка нападателя след победата с 2:0 над Волга в Нижни Новгород. След края на мача сърбинът отишъл при привържениците на Зенит, за да хвърли фланелката си. В този момент обаче Лазович бил зашеметен с електрошоковата палка от местен полицай, който бил част от кордона пред агитката на Зенит.

“Просто отивах да подаря фланелката си на феновете след мача, когато един полицай се появи зад мен и ме удари в гърба с електрошока. Не знам защо стана – може би си е помислил, че съм един от феновете. Понякога се случва хората да правят ужасни неща. Беше странно, изненадан съм, че такива неща могат да се случват изобщо на спортни събития, но изглежда, че тук, в Русия, всичко е възможно”, заяви сърбинът.

Ръководството на Зенит вече е подало жалба в Прокуратурата по случая, но от полицията отказват да признаят за инцидента. От клуба излязоха с официално становище по случая и призоваха властите да вземат адекватно решение./БЛИЦ

1_1.jpg