Голям скандал избухна в португалския гранд Спортинг (Лисабон) след загубата с 0:2 от Атлетико (Мадрид) в първия мач от четвъртфиналите в Лига Европа. Слабата игра предизвика гнева на президента Бруно де Карвальо и той остро разкритикува футболистите с публикация във Фейсбук. 

Босът посочи Себастиан Коатес и Жереми Матийо като главни виновници за поражението, а освен това обвини Бас Дост и Фабио Коентрао, че нарочно са си изкарали жълти картони, за да не играят в реванша.

Играчите обаче не останаха длъжни и отвърнаха на своя президент. Те отказаха да се явят на сутрешната тренировка и поискаха Де Карвальо да дойде на базата и да им се извини.

Капитанът Руи Патрисио написа дълъг пост в "Instagram", в който изрази недоумението си от думите на президента и увери, че отборът играе с мотивация и желание за победа във всеки мач. Подобна публикация се появи в профилите на всички футболисти на Спортинг.

“Тези разглезени деца си мислят, че поведението им няма да има последици, но този път търпението ми се изчерпа, както и това на феновете”, отсече Де Карвальо. Той отстрани цели 19 играчи от първия отбор.  Сред тях са почти всички звезди на Спортинг, начело с Руи Патрисио, Бруно Фернандеш, Желсон Мартинш, Вилиам Карвальо, Браян Руис, Сейду Думбия и Фабио Коентрао.

Следващият мач на отбора е в неделя срещу Пасош Ферейра, но не е ясно на какъв състав ще заложи старши треньора Жорже Жезус. Ако 19-те отлъчени не бъдат върнати в тима, Спортинг ще трябва да играе предимно с юноши.