В неприятен скандал с уговорен мач беше замесен Манчестър Юнайтед. Китайски рефер призна, че е манипулирал контрола на отбора по време на летния подготвителен период. Двубоят е през лятото на 2007 година по време на турнето на “червените дяволи” в Азия. Съдията Хван Жунжи, арбитър с повече от 20-годишен стаж, е прибрал 245 хиляди щатски долара, за да манипулира две международни срещи. Едната от тях е между Манчестър Юнайтед и Шенжен, за която той е взел 100 хиляди хонгконгски долара (13 хиляди щатски долара).

Част от задачата му е била китайският тим да започне двубоя първи от центъра. Манчестър Юнайтед печели с 6:0, като головете реализират Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Райън Гигс, Джон О’Шей, Крис Ийгълс и Нани. Засега няма информация някой от “червените дяволи” да е знаел за уговорка във въпросния двубой отпреди 4 години, но се очаква клубът да излезе с официална позиция.

Китаецът наредил и контролата между австралийския Сидни и Шанхай Шенхуа през 2009 година. Азиатският тим печели с 2:1. Реферът Хван е номиниран за №1 през 2009 година. Той е участвал в предаване на подкупи и сред колегите си, които е карал да манипулират резултати от други мачове./БЛИЦ