Властите в Саудитска Арабия са предложили милиони долари на бившия президент на Испанската футболна федерация Луис Руабилес, за да помогне при кандидатурата за домакинство на Световно първенство през 2034 година, съобщава каталунското издание "Ел Насионал".

Рубиалес бе принуден да подаде оставка през септември заради скандала с принудителната целувка по устните на испанската националка Хенифер Ермосопо време на церемонията по награждаването, след като Испания победи Англия с 1:0 на 20 август и спечели първата си световна титла за жени.

В последствие функционерът получи наказание от ФИФА да не заема пост във футбола за срок от три години, но "Ел Насионал" съобщава, че Саудитската футболна федерация обмисля да включи испанеца в екипа си, който трябва да завърши кандидатурата за домакинство на Мондиал 2034. До момента азиатците са единствен кандидат за организирането на шампионата.

Рубиалес познава добре арабската държава, тъй като премести там турнира за Суперкупата на Испания от 2020 година. Според вестника местната федерация вече е направила оферта от няколко милиона долара на Луис Рубиалес, за да го убеди да се присъедини към проекта.