Скандалният халф на Олимпик (Марсилия) Джоуи Бартън се замеси в пореден скандал. Англичанинът заяви, че бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър, починала днес на 87 години, е "дърта вещица", която "не заслужава място в рая".

"Аз бих могъл да кажа "почивай в мир, Маги", но това няма да бъде честно. Ако раят съществува, тази дърта вещица няма място там", написа английският футболист в своя личен профил в социалната мрежа "Туитър".

Само преди 4 дни Бартън бе принуден да се извини на защитника на ПСЖ Тиаго Силва за обидите, които му нанесе. 30-годишният англичанин и капитанът на Бразилия се скараха, след като Бартън се усъмни в качествата на Неймар.

"Тиаго Силва. Същата пу..а, която бе контузена цял сезон. Още един надценен бразилец. Оправи си сухожилията, дебелако", написа Бартън в “Туитър”, което предизвика мигновена реакция на ръководството на ПСЖ.

Шефовете на Олимпик не чакаха дълго и излязоха с декларация. “Марсилия и Джоуи Бартън се извиняват на Тиаго Силва и неговия клуб ПСЖ за непремерените изказвания в последно време. Ръководството на клуба помоли Бартън да прекрати кавгата със Силва. Той се извини и ни обеща, че в бъдеще ще се въздържа от грозни твърдения в посока Силва”, съобщи сайтът на марсилци.
В кариерата си откачалката Бартън е играл за Манчестър Сити, Нюкасъл, Куинс Парк Рейнджърс. Той има и един мач за националния отбор на Англия.

Наричат Маргарет Тачър "крадец на мляко"

Желю Желев пред БЛИЦ: Без Тачър перестройката нямаше да я има