Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа скандалния румънски съдия Себастиан Колцеску с отстраняване от мачове под егидата на Европейската централа до края на сезона. Неговият колега Октаивян Совре се размина само с порицаване, а освен това двамата ще трябва да завършат специална образователна програма до 30 юни.

Имената на румънските рефери станаха популярни след мача между ПСЖ и Истанбул Башакшехир от Шампионската лига на 8 декември 2020 година. Тогава срещата беше прекратена в 16-ата минута, след като помощник-треньорът на турския тим Пиер Уебо стана жертва на расизъм. Четвъртият рефер Колцеску го нарече тогава "онзи черния" в разговор с главния съдия. В резултат на това и двата отбора напуснаха терена, а срещата приключи на следващия ден с резултат 5:1 за ПСЖ.

Становището на УЕФА е, че двамата арбитри са нарушили "задължението да се държат по подобаващ начин", но са невинни по силата на обвинението за "расизъм и друго дискриминационно поведение". Дисциплинарната комисия се съгласи с инспектора по етика и дисциплина, че съдиите трябва да бъдат подходящо обучени да вземат по-добри решения при избора на език и думи за комуникация.

Жертвата Пиер Уебо получи наказание от един мач под егидата на УЕФА заради неспортсменско поведение.