ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Уест Хям беше замесен в два гафа, единият от които се превърна в скандал. Това се случи в последните минути преди затварянето на трансферния прозорец снощи. „Чуковете“ уж имаха два сигурни изходящи трансфера – на Саид Бенрама в Лион и на Пабло Форналс в Бетис.

И в първия, и във втория случай проблем се оказаха компютърната система на английския тим. Заради софтуерни бъгове Уест Хям не успя да изпрати нужната документация съответно до френския и до испанския клуб.

Изпълнителният директор на Бетис Рамон Аларкон коментира по следния начин горещата тема: „В последната минута се появи проблем за трансфера на Форналс, който считаме, че е компютърен. Ние сме подали всички документи навреме, но изглежда Уест Хям има проблем със своите компютри, тъй като не само с нас се е появила въпросната грешка. Надяваме се всичко да бъде завършено успешно следващите дни – днес или утре. Договорът е подписан навреме и вярваме, че при разглеждане на случая компютърната грешка ще бъде взета под внимание“.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Случаят ще бъде разгледан в УЕФА.

В Лион обаче обвиниха не компютърната система на Уест Хям, а поведението на ръководството на клуба. Французите са бесни, тъй като Саид Бенрама от два дни е при тях, мина прегледи, двата отбора се бяха разбрали и само се очакваха подписите. Тогава уж пак заради софтуера на „чуковете“ сделката не бе завършена до затварянето на прозореца – 1 часа след полунощ наше време снощи.

Французите пуснаха официално изявление, което гласи следното:
„Трансферът се провали изцяло поради причини извън клуба. Подлагаме под въпрос поведението на Уест Хям, който не успя да финализира необходимите административни процедури, въпреки че имахме споразумение. Успешно преведохме документите в платформата на ФИФА. Уест Хям обаче не успя да направи това, макар че неколкократно им напомняхме да го сторят чрез телефонни обаждания.   Отсъствието на тези реципрочни действия на англичаните поставя под съмнение издаването на международен трансферен сертификат за сделката".

От Лион смятат да подадат оплакване към ФИФА с надеждата да бъде взето отношение по случилото се. Френските медии съобщават, че Бенрама и семейството му са бесни от проваления трансфер снощи.

Саид Бенрама трябваше да премине под наем в Лион 1,5 милиона паунда, а Бетис да купи Пабло Форналс за 6,8 милиона паунда.