ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият испански национал Иско сензационно трябваше да премине в германския Унион (Берлин) в последния ден от зимния трансферен прозорец. 30-годишният халф дори беше в германската столица и премина медицински прегледи.

В крайна сметка очакваната трансферна бомба не се състоя. Причините не бяха обявени, но след това в германските и испанските медии се появиха доста информации по темата.

Испанското издание „Ел Мундо“ твърди, че Иско и неговите агенти от компанията „Gestifute“ (собственост на известния Жорже Мендеш) са имали постигнато споразумение с втория в Бундеслигата за договор за 18 месеца. Едва след преминаването на прегледите се оказало, че Унион предлага контракт само до края на сезона. Това предизвикало скандал между двете страни и е провалило трансфера.

„Ел Конфиденсиал“ съобщава, че размерът на заплатата също се е оказала изненадващ проблем, както и комисионата за мениджърската агенция.

„В течение на преговорите осъзнахме, че другата страна не иска да се придържа към предварителните споразумения, които бяхме постигнали“, твърдят от „Gestifute“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мениджърът на Унион (Берлин) Оливер Рунерт отговори на обвиненията от испанските медии и представителите на Иско.

„Обикновено при трансфер водим предварителни разговори и достигаме до договорка. След преминаването на медицински прегледи, на базата на резултатите от тях, може да има промени. Ние държим на собствената си позиция. Така е било винаги“, обяви Рунерт пред „Скай Германия“.

Счита се, че финансовите разминавания са се получили от традициите при сключването на договорите в Испания и Германия. Според практиката при немските контракти, почти винаги тях се записва брутната заплата (без удържаните такси, данъци и осигуровки). В Испания обаче се вписва нетната заплата или чистата сума, която футболистът ще получава.

Както е известно, Иско в момента е свободен агент. През декември той прекрати договора си със Севиля. Според последните информации, интерес към бившия играч на Реал (Мадрид) в момента има от страна на Евертън.