След равенството 1:1 срещу Майорка на старта на Ла Лига възникна и първият спор в съблекалнята на „кралете“. Това се случва по-малко от седмица след дебюта на Килиан Мбапе за „лос меренгес“.

След като отборът спечели Суперкупата на УЕФА, феновете на „кралете“ не загубиха време и измислиха съкращение за тризъбеца, оформен от Джуд Белингам, Мбапе и Винисиус Жуниор – BMV, а това явно не се хареса на Родриго.

Мотивиран от това, че е недооценен, Родриго вкара гола за Реал срещу Майорка, след което даде път на емоциите и в канала си в социалната мрежа „WhatsApp“, подчерта, че инициалите му липсват в акронима.

„Щастлив съм от гола и израстването на отбора. Говориха за триото Белингам, Мбапе и Вини, но ще трябва да сложат Р за Родриго в това съкращение. Имаме офанзивен квартет и останалата част от отбора“, написа бразилецът.

„Всеки има своето значение в мачовете и ще покаже стойността си в различните турнири, в които ще се борим“, добави още бразилското дясно крило, а в крайна сметка публикацията бе изтрита от канала му.

Въпреки всичко, изглежда че напрежение между самите футболисти няма, като Родриго, Винисиус и Мбапе се възползваха от кратката почивка, която имат, за да бъдат заедно на яхта за 15 милиона евро в Марбея.