ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанският футбол продължава да бъде разтърсван от скандали с излизащи информации за начини, по които грандовете Барселона и Реал са се опитвали да влияят на съдиите.

След случая „Негреира“ и официално повдигнатите обвинения от страна на прокуратурата срещу Барселона снощи друг бивш рефер разказа за ситуация от сезон 2010/11 година, когато президентът на Реал Мадрид Флоренти Перес е опитал да му влияе.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Името на рефера е Едуардо Итуралде Гонсалес и той е ръководел мачове в Ла Лига в периода между 1995 година и 2012 година, пише Спортал, цитирайки испанска медия. В последните дни той влезе в престрелка с клубната телевизия на Реал Мадрид, след като се опита да защити не само съдиите в казуса „Негреира“, но и настоящият шеф на ВАР в Испания Клос Гомес, който също попадна под ударите на телевизията на кралския клуб. Последва нов репортаж, в който Реал Мадрид ТВ показа някои от грешките на Гонсалес в мачове на „белите“ и обяви, че той вече е свалил маската си и сега открито атакува клуба в медиите. Това от своя страна предизвика Итуралде Гонсалес да разкаже за случка след двубой между Реал Мадрид и Депортиво Ла Коруня през сезон 2010/11, когато „белите“ печелят с 6:1.

„Тази телевизия действа по такъв начин. Ако са журналисти, да проучат кой ме повика в отделна стая? Проучете го и тогава ще видите как определени хора се опитват да окажат натиск. След победа с 6:1 срещу Депортиво мачът свършва, напускаме терена и се разделям с асистентите си. Има човек, който ме вкарва в една стая и ми казва “Искам единствено да ми свириш като на Барса“. Този човек е от Реал Мадрид. Питах го дали се шегува и му казах, че разговорът е приключил. Искаше да ме остави сам в стаята.

След половин час Техническата комисия на реферите вече знаеше. Обърнах им внимание, защото това ми се стори сериозно. Не последва нищо. Тъй като хората от телевизията на Реал са добри журналисти, нека разследват. Ще ги улесня – да започнат от най-високо. Такова нещо не ми се е случвало повече. Важни са фактите. Този, който ме вкара в стаята, бе Флорентино Перес. Не трябва да крия. Има доклад. Сега могат да видят какво означава натиск“, заяви Едуардо Итуралдес Гонзалес, който сега се изявява и като анализатор в Cadena SER.