Монако продължава гонитбата с Ница на върха в Лига 1 и след 19-ия кръг. Тимът от Княжеството се наложи с 2:1 над Каен, благодарение и на съдийското рамо на Бартоломеу Варела. Реферът даде тласък на Монако със спорна дузпа още в началото на второто полувреме, след доста постно първо полувреме. След това Варела, макар и доста по-заслужено, изгони играч на Каен, за да улесни задачата на домакините.

При отсъждането на наказателния удар за Монако Радамел Фалкао се "гмурна" артистично и съдията посочи бялата точка. Колумбиецът реализира за 1:0. Протестите на Патрис Гаранд доведоха само до изгонването на старши треньора на Каен на трибуните.

Второто полувреме стана доста по-интересно, като гостите също заиграха офанзивно и имаха възможности за изравняване. В 51-ата минута обаче Дамиен Да Силва направи задачата на Каен много трудна, след като бе изгонен заради много грубо влизане, довело до втори жълт картон.

Двата тима пропуснаха доста интересни положения в следващите минути, включително и пропилян невероятен шанс на Жулиен Фере да изравни. В 76-ата минута обаче стражът на Каен сгреши фатално, и не видя един далечен удар на Тиемуе Бакайоко, който направи 2:0. Ерве Базил оформи крайното 2:1 в добавеното време с почетен гол за Каен.

След 19-ия кръг Монако вече е само на 2 точки зад лидера Ница, който направи 0:0 с Бордо. Третият ПСЖ има 39 точки, а Каен е предпоследен с 18.

ВСИЧКО ЗА ЛИГА 1