Манчестър Юнайтед посрещна новата 2017 година с победа. „Червените дяволи“ удариха Уест Хям с 2:0 в Лондон в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига.  Хуан Мата и Златан Ибрахимович се разписаха за шестата поредна победа на гранда. Последната подобна серия на отбора беше от февруари до април 2015 г. 

Основна заслуга за триумфа на гостите обаче имаше главният съдия Майк Дийн, който изгони незаслужено играч на домакините и призна гол от засада на Юнайтед.

Само след четвърт час игра „чуковете“ останаха с човек по-малко на терена. Софиян Фегули беше изгонен с измислен червен картон след безобидно влизане в краката на Фил Джоунс.

С числено предимство за гостите стана по-лесно и атаките към вратата на съперника се заредиха една след друга.

Нападателите на Жозе Моуриньо обаче се скъсаха да пропускат от чисти позиции. Особено фрапираща беше ситуацията в 35-ата минута. След центриране от левия фланг Антонио Валенсия излезе в удобно положение за стрелба, стреля на два метра от голлинията, но вратарят Дарън Рандолф спаси. После Джеси Лингард се намеси при добавката, но вместо да направи по-лесното, уцели гредата.

Преди почивката Уест Хям също имаше положения. При едно от тях коварен удар на аржентинеца Мануел Лансини беше избит майсторски от Де Хеа.​

Преломен момент в мача се оказаха смените на Моуриньо. Португалецът пусна след почивката в игра Мата и Рашфорд. 

Надмощието на Юнайтед  даде резултат в 63-ата минута. Тогава Маркъс Рашфорд направи феноменален пробив отляво, навърза защитата на Уест Хям и буквално сервира топката на непокрития Хуан Мата. От точката на дузпата испанецът матира Рандолф и опъна мрежата за 0:1.

В 78-ата минута интригата в мача приключи. Златан Ибрахимович се възползва от рикошет и хладнокръвно реализира за 0:2.

При ситуацията обаче имаше очевадна засада на шведа и двама негови съотборници, но попадението беше признато от Дийн.

Това беше гол №410 за Ибрахимович в клубната му кариера и 18-и от началото на сезона в Англия.

Мачът беше специален за вратаря на „червените дяволи“ Давид де Хеа. Испанският национал записа своя мач №250 за Юнайтед.

С успеха тимът на Специалния се изравни по точки с Тотнъм – по 39, и е шести във временното класиране. Уест Хям пък е 13-и с 22 т.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

 

Вижте нарушението на Фегули - ТУК

Вижте пропускът на вечерта - ТУК