Бразилия продължава без загубена точка в група „В“ на Копа Америка, след като записа победа с 2:1 над Колумбия след обрат. Изравнителното попадение за „селесао“ дойде след скандално решение на съдията на Нестор Питана и дори намесата на ВАР зачете попадението.

Колумбия изненада Бразилия и поведе в резултата още в 10-ата минута с попадение на Луис Диас. „Селесао“ имаше тотално превъзходство в притежанието на терена, но не успя да стигне до изравнително попадение до края на първото полувреме.

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

През втората част бразилците натиснаха още по-сериозно, а това беше подпомогнато с включването в игра на Роберто Фирмино. Неймар беше близо до гол в 66-ата минута, когато заобиколи вратаря, но озовал се на празна врата уцели гредата.

Колумбия беше пробита четвърт час преди края при спорни обстоятелства. Топката се удари в съдията Нестор Питана, който изглежда щеше да даде сигнал за спиране на играта, но вместо това той остави топката в притежание на бразилците. Колумбийците обаче бяха спрели за миг да играят. От това се възползваха техните съперници, последва центриране на Лоди и Фирмино се разписа с глава.

„Лос Кафетерос“ бяха изключително недоволни от решението на съдията. Имаше доста оживена дискусия. Ситуацията беше прегледана с ВАР, но попадението беше зачетено. След това играта беше изключително накъсана от множество нарушения и се наложи да се играят 10 допълнителни минути. В самия край на добавеното време Каземиро вкара победния гол с глава, след като засече центриране на Неймар от корнер.

С този успех Бразилия събра девет точки от три мача в група „В“ на Копа Америка. Колумбия остава на второ място в групата с актив от четири пункта от четири мача. Шансовете на „лос кафетерос“ за участие в следващата фаза зависят до голяма степен от развитието на останалите мачове в групата.

БРАЗИЛИЯ – КОЛУМБИЯ 2:1
0:1 Диас (10), 1:1 Фирмино (78), 2:1 Каземиро (90+10)

Бразилия: Веверетон, Тиаго Силва, Данило, Алекс Сандро (62-Лоди), Маркиньос, Евертон Рибейро (46-Роберто Фирмино), Каземиро, Фред (68-Лукас Пакета), Неймар, Габриел Жезуз (77-Евертон), Ричарлисон (77-Габриел Балбоса)

Колумбия: Оспина, Тесийо, Мина, Д. Санчес, Муньос, Куадрадо, Урибе, Бариос, Сапата (64-Борха), Боре (64-Куеяр), Диас (90+1-Мурийо)

Рио де Жанейро, „Нилтон Сантос“
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)
Жълти картони: Алекс Сандро, Евертон Рибейро, Неймар (Бразилия); Оспина, Куадрадо, Бариос, Куеяр (Колумбия)