Скандалният халф на КПР Джоуи Бартън ще тренира за седмица с Флийтууд Таун, който се намира във Втора лига.

„Очаквам с нетърпение седмицата с Флийтууд Таун. Доста ще се поизпотим. Остават ми още 3 години по договора с КПР. Това ще са вълнуващи времена за тима, а аз възнамерявам да бъда част от тях. Междувременно обаче се нуждая да вляза във форма. Флийтууд е млад клуб, който върви напред. Направили са 5 промоции за последните години. Ще е страхотно, ако успея да помогна на някого от младите им играчи“, заяви Бартън, който е наказан за 12 мача, след като удари с лакът Карлос Тевес в последния шампионатен мач от изминалия сезон.

От четвъртодивизионния Флийтууд се надяват, че играчът вземе участие в част от приятелските им срещи въпреки забраната си. „Трябва да разберем какво ще рече „неофициален мач“ и ще се заемем с това в следващите 24 часа“, сподели президентът на клуба Анди Пили.

„Това е добро попадение за нас. Нашите играчи само могат да се учат от тренировките с Джоуи. Той тренира с нас и ще пътува заедно с отбора в Шотландия през уикенда, когато ще играем срещу Килмарнък“, добави още Пили.